• sebebini anlayamadığım sorunsal.

    mum dibine mi ışık vermiyor nedir? var mı açıklayabilecek?

    el cevap geldi
  • zaten para varken neden uğraşsın ki dedirten durum. insanoğlunun fıtratı yatış üzerinedir.
  • birinci hipotezim, rekabet duygusu olabilir. yani çocuklar hemcins ebeveynleri kadar ya da ebeveynlerinden daha fazla başarılı olduklarında, freud'un(bkz: psikoseksüel gelişim kuramı)nda ödipal dönemde karşı cins ebeveynle olan rekabeti kazanmış olacaklardır. bu da çocuklarda suçluluk duygusunu dolayısı ile de cezalandırılma korkusunu beraberinde getirecektir. bunu kızlar için (bkz: elektra kompleksi), erkekler için ise (bkz: oedipus kompleksi) olarak da açıklayabiliriz. bu erikson' un (bkz: psikososyal gelişim kuramı) dönemlerinden ise girişkenliğe karşı utanç ve suçluluk evresine denk gelmektedir.

    ikinci hipotezim ise başarılı insanlar( ki genellikle (bkz: narsisistik)örüntüleri olma ihtimali yüksektir), çocuklarının da başarısını ya da başarısızlığını kendilerine mal edecekleri için çocuklarına sürekli başarılı olmaları gerektiği duygusunu aşılamaya çalışarak (bkz: ters kimlik) oluşturuyor olmalarıdır.
  • başarılı dediğiniz insanların çok çalışmasından kaynaklı olabilir.

    bu ebeveynlerin uzun süreler evde olmayarak çocukları bir nevi terk edilme hissine sokmalarına yol açabilir. normalde olacağından daha fazla hep bir bakıcı veya kreşlerde savrulmalarından dolayı dikkatlerinin dağılmasına yol açabilir. çocukken yabancılarla kontrollü olmayan bir ortamda karşılaşmalarına neden olabilir. ergenlik döneminde ebeveyninin çok çalışıp karşılığını almadığını görünce çalışmaktan korkabilir. tamamen kendi kişisel yorumum.

    bir de başarının nasıl tanımlandığına bağlı. eskiden işi olan insan başarılıydı. artık girişimcilik, torpil ve şans gerekiyor standart hayatı yaşayabilmek için.
  • hedef büyük olduğu için boşvermişlik olabilir. onların başarısına asla ulaşamam düşüncesi.
  • doymuşluğun çocuğa sirayet etmesindendir.
  • başarı hırsının anne babanın psikolojisini bozması
  • "hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times"
    g. michael hopf.
  • başarılı insanların çocukları da başarılı olur.
    mükemmeliyetçi ebeveynlerin çocukları başarısız olur çünkü çocuklarını istediği renge boyamak isterler.

    arada küçük ama etkisi büyük bir fark var.
hesabın var mı? giriş yap